Προβλήματα της πόλης

Παρέμβαση της Ένωσης Πεζών για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες (λάβαρα) στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Μάιος
03

 Η «Ένωση Για Τα Δικαιώματα Των Πεζών» ζητά, με παρέμβασή της, από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να μάθει εάν έχουν βεβαιωθεί οι παραβάσεις κι εάν έχουν καταβληθεί τ 'ανάλογα πρόστιμα για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες - πανό που κρέμονται από τις κολώνες φωτισμού ή αλλιώς «λάβαρα» με κίνδυνο πρόκλησης ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση

Μαρ
16

     

Θεσσαλονίκη, 17/2/2015

 

 

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο σε θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Νέες Λεωφορειολωρίδες Θεσσαλονίκης

Φεβ
07

ΝΕΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και αν συμφωνείτε μαζί μας, υπογράψτε κι εσείς το αίτημα που ετοιμάζουμε προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. (με σύνδεσμο που  να οδηγεί στο http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7.html)


Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 4/2 εκδήλωση Μελενίκου-Ροτόντα: Οι πεζόδρομοι μας ανήκουν

Ιαν
30

Θεσσαλονίκη 2012. Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου είναι ακόμη ζητούμενο. Οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε δρόμους, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πλατείες, αυτοκίνητα και δίκυκλα εφορμούν και ο πεζός-ραγιάς σκύβει το κεφάλι και παραμερίζει. Σε κάθε σημείο του ανυπεράσπιστου δημόσιου χώρου, ανέμελοι καταπατητές απλώνουν την πραμάτεια τους και επεκτείνουν τα μαγαζάκια τους.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Θανατηφόρα πυρκαγιά στην οδό Γκαρμπολά: Γεμάτος με παρκαρισμένα ο πεζόδρομος τον οποίο επιχειρούσε να προσπελάσει η Πυροσβεστική.

Ιαν
05

Η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών επαναφέρει το θέμα της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης κατάληψης των πεζοδρόμων της πόλης από αυτοκίνητα, που ίσως αυτή τη φορά ευθύνεται για την απώλεια της ζωής μιας συμπολίτισσάς μας.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΩΝ

Απρ
19

Με αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης 27 πολίτες (μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της Ένωσης) ζητούν την απομάκρυνση των ταξί από τις λωρίδες αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων, ως μια άμεση κίνηση αναβάθμισης των μαζικών μέσων μεταφοράς.
Η απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών, όμως η σχετική γνωμάτευση του δήμου έχει μεγάλη σημασία.

Διαβάστε το κείμενο και, αν θέλετε να ενισχύσετε την πρόταση με την υπογραφή σας, στείλτε σχετικό μήνυμα στο welcome@enosipezon.gr.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Απρ
05

Στο χάρτη της Θεσσαλονίκης αποτυπώσαμε τα προβλήματα που συναντούν οι πεζοί. Σας καλούμε να βρείτε τη γειτονιά σας και να μας υποδείξετε προβληματικά σημεία ή... βελτιώσεις που επήλθαν στο μεταξύ!

Ο χάρτης αποτελεί προϊόν πολύμηνης εθελοντικής εργασίας μελών της Ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών, υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα πολεοδόμου Άκη Αγγελίδη.

Μπορείτε να τον δείτε επιλέγοντάς τον από τα κουμπιά στην κορυφή της σελίδας ή
απευθείας από εδώ.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Από την παρουσίαση της πρότασης "Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει..."

Μαρ
04

Την πρότασή του για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας μοιράστηκε με την Ένωση των Πεζών και πολλούς Θεσσαλονικείς ο Νίκος Σουλάκης στην κατάμεστη αίθουσα "Φρίντα Λιάπα" της αποθήκης Δ' στο λιμάνι. Οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, αντιδήμαρχοι και φορεις της πόλης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. (Συνοπτική παρουσίαση της πρότασης με πολλές φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στην αμέσως προηγούμενη δημοσίευση.)

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικά για την πρόταση: "Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει..."

Μαρ
04

‘’Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει: πράσινη κυκλοφορία & ανάκτηση χαμένου δημόσιου χώρου’’

του αρχιτέκτονα, δρα. E.T.S.A.Barcelona, Νίκου Σουλάκη:

Η παρουσίαση στις 2/3/2011 είναι μία ‘’βήμα προς βήμα’’ περιγραφή του πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει νέο πρόσωπο και να μεταμορφωθεί σε πόλη φιλική προς τους πολίτες και σε πόλη που θα αφήσει πίσω της την εικόνα του ‘’μεγάλου χωριού’’ χάρη στην ανάδειξη ενός δικτύου υποδομών μετακίνησης που θα αποτελέσει στο εξής την ραχοκοκαλιά της καλής λειτουργίας της.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση: "Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει"

Φεβ
27

Η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών επιχειρεί να συμβάλει στη συζήτηση για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της Θεσσαλονίκης και την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, παρουσιάζοντας την πρόταση του αρχιτέκτονα, Δρ. E.T.S.A.Barcelona, Νίκου Σουλάκη με θέμα:

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει:


Πράσινη κυκλοφορία και ανάκτηση του χαμένου δημόσιου χώρου»

Μία ‘’βήμα προς βήμα’’ περιγραφή του πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει νέο πρόσωπο και να μεταμορφωθεί σε πόλη φιλική προς τους πολίτες.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Σελίδες

Εγγραφή στη RSS - Προβλήματα της πόλης