Πεζοπορία

Χαλκιδική: Πεζο-ποδηλατοπορία για την Ουρανούπολη

Αυγ
22

"Δώστε χώρο στους πεζούς και τα ποδήλατα" ήταν το σύνθημα και το ζητούμενο της διπλής εκδήλωσης, πεζοπορίας και ποδηλατοπορίας που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, το Σάββατο που μας πέρασε.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Cycle Ride & Pedestrian Walk in Ouranopoulis

Αυγ
08

The Citizens' Initiative for the preservation of natural and cultural heritage of the region borders of Mount Athos, together with the Colorful Cyclists, the Thessaloniki Cyclists and the Association for the Rights of Pedestrians are the organizations behind the first Cycle Ride & Pedestrian Walk of Ouranopoulis. The event will take place on the 20th of August.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Ποδηλατοπορία και πεζοπορία στην Ουρανούπολη

Ιουλ
29

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, σε συνεργασία με τους Πολύχρωμους Ποδηλάτες, τους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών,  διοργανώνει το Σάββατο 20 Αυγούστου την πρώτη Ποδηλατοπορία & Πεζοπορία Ουρανούπολης, διεκδικώντας αξιοπρεπείς ποδηλατικές και πεζοπορικές υποδομές στη διαδρομή από τα Νέα Ρόδα μέχρι την Ουρανούπολη και τα όρια του Αγίου Όρους. 

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Τα πάρκιγκ της παραλίας

Ιουν
03

Εκστρατεία ενημέρωσης για το συμμάζεμα της παράνομης στάθμευσης στην παραλία κατά τις μέρες του φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών. Εθελοντές θα μοιράσουν το παρακάτω φυλλάδιο σε επισκέπτες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά τις μέρες του φεστιβάλ, 3 με 19 Ιουνίου.

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Απρ
05

Στο χάρτη της Θεσσαλονίκης αποτυπώσαμε τα προβλήματα που συναντούν οι πεζοί. Σας καλούμε να βρείτε τη γειτονιά σας και να μας υποδείξετε προβληματικά σημεία ή... βελτιώσεις που επήλθαν στο μεταξύ!

Ο χάρτης αποτελεί προϊόν πολύμηνης εθελοντικής εργασίας μελών της Ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών, υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα πολεοδόμου Άκη Αγγελίδη.

Μπορείτε να τον δείτε επιλέγοντάς τον από τα κουμπιά στην κορυφή της σελίδας ή
απευθείας από εδώ.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

2η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας "Ελαιώνες 5Κ"

Οκτ
20


Η 2η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας "Ελαιώνες 5Κ" θα γίνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, στις 11 το πρωί, στο Δασικό Δρόμο Ελαιώνων/Σέιχ-Σου, πίσω από το Αρσάκειο, στους Ελαιώνες Πυλαίας (δείτε τη διαδρομή εδώ)Κατά τη διάρκεια της 2ης συνάντησης θα διεξαχθεί ερασιτεχνικός αγώνας ορεινού τρεξίματος 5 χλμ, χωρίς απονομή ε

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις για την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο: ήταν μόνο η αρχή!

Σεπ
26Με επιτυχία τελείωσε το διήμερο των εκδηλώσεων, που οργάνωσαν 12 κινήσεις πολιτών της πόλης μας στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο. Το Σάββατο το πρωί πάνω από120 άτομα περπάτησαν στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια του κέντρου, συναντώντας πέρα από τις κακοτεχνίες και πλήθος εμποδίων. Από αυτοκίνητα, μηχανές μέχρι τα τραπεζοκαθήσματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τα πεζοδρόμια αδιάβατα.Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο, εβδομάδα για ανθρώπινες πόλεις

Σεπ
15

Δώδεκα κινήσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουμε τρεις εκδηλώσεις διεκδικώντας μιαν άλλη πόλη, μια πόλη με καλύτερη αστική συγκοινωνία, με χώρο για τον πεζό και το ποδήλατο.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

ΔΣ εν είδει περιπάτου στην πόλη

Ιουλ
14

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Ιουλίου έγινε... με μορφή περιπάτου στην πόλη. Όσοι συμμετείχαν, και όχι μόνο μέλη του ΔΣ, φόρεσαν τα μαύρα μπλουζάκια με την επιγραφή "πεζός σε απόγνωση" στην πλάτη, συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο και για δύο ώρες έκαναν βόλτες ή πηγαδάκια στο κέντρο της πόλης. Η παρέα δεν πέρασε απαρατήρητη! Από όπου περνούσε προκαλούνταν συζητήσεις, και πολλοί ήταν οι πολίτες που τους απηύθυναν το λόγο μιλώντας για τα προβλήματα στην πόλη και υπερθεματίζοντας τις θέσεις της Ένωσης.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Ελαιώνες 5Κ: 1η Συνάντηση οικογενειακής πεζοπορίας 2008

Μάιος
09

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Τόπος συνάντησης: Οδός Τοσίτσα (Αρσάκεια Σχολεία), Ελαιώνες Πυλαίας

∆ιαδρομή: ∆ασικός δρόμος Ελαιώνων

Μήκος διαδρομής: 5.000 μέτρα

Ώρα συγκέντρωσης: 11.00

Έναρξη πεζοπορίας: 12.00

Συμμετοχή δωρεάν και ελεύθερη για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα στo www.ecoeleones.gr

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα
Εγγραφή στη RSS - Πεζοπορία