Αστική κινητικότητα

Η θέση της Ένωσης των Πεζών για τον ποδηλατόδρομο στην Παπάφη

Φεβ
06

 

ΟΧΙ στα ποδήλατα, ΝΑΙ στα αυτοκίνητα!

 

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Υπόμνημα Φοιτητών προς τον Δήμαρχο για τα ατυχήματα έξω από τα Πανεπιστήμια συνοδεύον την συλλογή 1100 υπογραφών

Μαρ
27

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το τμήμα της Εγνατίας Οδού ανάμεσα στο Πα.Μακ. και στη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. αποτελεί ένα σημείο υψηλής επικινδυνότητας για τους πεζούς (που στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές) λόγω των συνθηκών της κυκλοφορίας και της απουσίας ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Υπάρχουν περιπτώσεις δηλαδή, όπου ο δύο λωρίδες κυκλοφορίας είναι ασφυκτικά γεμάτες και οδηγοί -κυρίως δίτροχων- οδηγούν ΠΑΝΩ στη διαγράμμιση που διαχωρίζει τις λωρίδες με σκοπό να προσπεράσουν ή να προπορευτούν, αγνοώντας την πιθανή ύπαρξη πεζών που στάθηκαν εκεί επειδή προέκυψε ανάγκη. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου στο σημείο δεν υπάρχει συμφόρηση και ο δρόμος είναι άδειος, παρατηρείται πολύ συχνά οχήματα (δίτροχα και τετράτροχα) να αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες -που εννοείται πως απαγορεύονται ρητά από τον Κ.Ο.Κ.- με άμεσο κίνδυνο να παρασύρουν οποιονδήποτε τύχει να βρίσκεται ακόμα και στο πεζοδρόμιου του εν λόγω σημείου, που στην περίπτωση της πλευράς της Λέσχης του Α.Π.Θ. είναι εμφανώς προβληματικά και ακατάλληλο λόγω του μεγέθους και της θέσης του.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Υπόμνημα Ενωσης Πεζών προς τον Δήμαρχο για τα προβλήματα προσέγγισης των φοιτητών σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Μαρ
27

 

Υπόμνημα της Ενωσης προς τον δήμαρχο για τα προβλήματα προσέγγισης των φοιτητών σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

 

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρ
27

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο, ​αντιπροσωπεία από το τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, (Ανδρέας Μούρος, Κωνσταντίνος Χαΐνογλου, Ελένη Γαβριηλάτου) οι Αντώνης​ Καράγιωργας​ κ​αι Γρηγόρης Μαυράκης​ από την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλλος.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

22 Σεπτεμβρίου 2014 Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Σεπ
22

Σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 η δράση μας θα γίνει στην Τσιμισκή, ξεκινώντας στις 12:00 από την Βενιζέλου με κατεύθυνση την Αριστοτέλους.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

"Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης

Σεπ
18

 

​Στην αταξία της κυκλοφορίας και την έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς απαντά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών σκορπίζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μίμους που με χιουμοριστικό τρόπο θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών την ώρα που αυτή εκδηλώνεται και θα διεκδικούν με θεατρικά δρώμενα και παντομίμα τον δημόσιο χώρο που ανήκει στον πεζό αλλά καταλαμβάνεται από άλλες χρήσεις.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις υποψηφίων δημάρχων στο ερωτηματολόγιο της Ενωσης Πεζών για θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Μάιος
14

Οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων στο ερωτηματολόγιο της Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών.

Υπενθυμίζεται πως το ερωτηματολόγιο στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 25 Απριλίου, και δόθηκε ένα το χρονικό διάστημα ως τις 11 Μαϊου, ώστε να υπάρχει περιθώριο τόσο για την συμπλήρωση του από τους ερωτώμενους, όσο και για την δημοσίευση και μελέτη του από τους πολίτες και όλους τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους.  

Δυστυχώς δεν μας απάντησαν όλοι οι υποψήφιοι στους οποίους απευθυνθήκαμε που ήταν 42 συνδυασμοί από όλο το πολεοδομικό  συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.  

Οι συνδυασμοί που ανταποκρίθηκαν στην συγκεκριμένη δράση της Ένωσης και συμπλήρωσαν το Ερωτηματολόγιο είναι 9 και συγκεκριμένα 5 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, 1 από το Δήμο Καλαμαριάς, 1 από τον Δήμο Παύλου Μελά, 1 από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και 1 από τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους από τα μέλη μας είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου για να υπηρετήσουν αυτό που όλοι επιθυμούμε: μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη πόλη.

Δημοσιεύτηκε από edounias διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς τους συνδυασμούς των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2014

Απρ
25

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2014

για τα θέματα των πεζών και τη βιώσιμη κινητικότητα

Με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2014, η «Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών» συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά θέματα των πεζών και τη βιώσιμη κινητικότητα. Το ερωτηματολόγιο αυτό το θέτει ενώπιον των υποψηφίων δημάρχων και των συνδυασμών τους, θέλοντας να καταγράψει τις απόψεις τους σε σχετικά προβλήματα της πόλης.

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σεπ
13

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφιερώνει και φέτος την εβδομάδα 16 με 22 Σεπτεμβρίου στην βιώσιμη κινητικότητα, στην κυκλοφορία δηλαδή των ανθρώπων μέσα στις πόλεις με τρόπο που να μην υπονομεύει την ποιότητα της ζωής τους.

Η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών συνεργάζεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των υπηρεσιών, κινήσεων πολιτών και καταστηματαρχών, οργανώνουν ένα κυλιόμενο πρόγραμμα πεζοδρομήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες κατά την εβδομάδα, με κορύφωση τον ολοήμερο αποκλεισμό αυτοκινήτων από το κέντρο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με πολλές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Νέες Λεωφορειολωρίδες Θεσσαλονίκης

Φεβ
07

ΝΕΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και αν συμφωνείτε μαζί μας, υπογράψτε κι εσείς το αίτημα που ετοιμάζουμε προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. (με σύνδεσμο που  να οδηγεί στο http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7.html)


Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Σελίδες

Εγγραφή στη RSS - Αστική κινητικότητα