Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σεπ
13

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφιερώνει και φέτος την εβδομάδα 16 με 22 Σεπτεμβρίου στην βιώσιμη κινητικότητα, στην κυκλοφορία δηλαδή των ανθρώπων μέσα στις πόλεις με τρόπο που να μην υπονομεύει την ποιότητα της ζωής τους.

Η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών συνεργάζεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των υπηρεσιών, κινήσεων πολιτών και καταστηματαρχών, οργανώνουν ένα κυλιόμενο πρόγραμμα πεζοδρομήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες κατά την εβδομάδα, με κορύφωση τον ολοήμερο αποκλεισμό αυτοκινήτων από το κέντρο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με πολλές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Όλη μέρα στη Ροτόντα!

Μάιος
31
 5 Ιουνίου 2012 
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
Όλη μέρα στη Ροτόντα!
 
Με σύνθημα «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της - το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε», οργανώνονται δράσεις ανάδειξης και προβολής της ιστορίας του μνημείου και της εξέλιξης του περιβάλλοντα χώρου του, μεταξύ των οποίων δράσεις γνωριμίας με το μνημείο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και για ενήλικες.
Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 4/2 εκδήλωση Μελενίκου-Ροτόντα: Οι πεζόδρομοι μας ανήκουν

Ιαν
30

Θεσσαλονίκη 2012. Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου είναι ακόμη ζητούμενο. Οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε δρόμους, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πλατείες, αυτοκίνητα και δίκυκλα εφορμούν και ο πεζός-ραγιάς σκύβει το κεφάλι και παραμερίζει. Σε κάθε σημείο του ανυπεράσπιστου δημόσιου χώρου, ανέμελοι καταπατητές απλώνουν την πραμάτεια τους και επεκτείνουν τα μαγαζάκια τους.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Χαλκιδική: Πεζο-ποδηλατοπορία για την Ουρανούπολη

Αυγ
22

"Δώστε χώρο στους πεζούς και τα ποδήλατα" ήταν το σύνθημα και το ζητούμενο της διπλής εκδήλωσης, πεζοπορίας και ποδηλατοπορίας που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, το Σάββατο που μας πέρασε.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Cycle Ride & Pedestrian Walk in Ouranopoulis

Αυγ
08

The Citizens' Initiative for the preservation of natural and cultural heritage of the region borders of Mount Athos, together with the Colorful Cyclists, the Thessaloniki Cyclists and the Association for the Rights of Pedestrians are the organizations behind the first Cycle Ride & Pedestrian Walk of Ouranopoulis. The event will take place on the 20th of August.

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

Ποδηλατοπορία και πεζοπορία στην Ουρανούπολη

Ιουλ
29

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, σε συνεργασία με τους Πολύχρωμους Ποδηλάτες, τους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών,  διοργανώνει το Σάββατο 20 Αυγούστου την πρώτη Ποδηλατοπορία & Πεζοπορία Ουρανούπολης, διεκδικώντας αξιοπρεπείς ποδηλατικές και πεζοπορικές υποδομές στη διαδρομή από τα Νέα Ρόδα μέχρι την Ουρανούπολη και τα όρια του Αγίου Όρους. 

Δημοσιεύτηκε από kostasp διαβάστε περισσότερα

21 Ιουνίου ημερίδα για την προσβασιμότητα κοινόχρηστων χώρων & κτιρίων

Ιουν
16

Η Ολίβια Καραγιάννη, εκλεκτό μέλος της πεζοπορικής μας κοινότητας και μηχανικός, υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ασχολούμενη με θέματα προσβασιμότητας, μας καλεί στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που μαζί με συναδέλφους της διοργανώνει.
Προσέξτε στην πρόσκληση, πώς είναι ιδιαίτερα προσεγμένη ως προς την προσβασιμότητα...

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Τα πάρκιγκ της παραλίας

Ιουν
03

Εκστρατεία ενημέρωσης για το συμμάζεμα της παράνομης στάθμευσης στην παραλία κατά τις μέρες του φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών. Εθελοντές θα μοιράσουν το παρακάτω φυλλάδιο σε επισκέπτες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά τις μέρες του φεστιβάλ, 3 με 19 Ιουνίου.

Δημοσιεύτηκε από admin διαβάστε περισσότερα

Από την παρουσίαση της πρότασης "Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει..."

Μαρ
04

Την πρότασή του για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας μοιράστηκε με την Ένωση των Πεζών και πολλούς Θεσσαλονικείς ο Νίκος Σουλάκης στην κατάμεστη αίθουσα "Φρίντα Λιάπα" της αποθήκης Δ' στο λιμάνι. Οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, αντιδήμαρχοι και φορεις της πόλης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. (Συνοπτική παρουσίαση της πρότασης με πολλές φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στην αμέσως προηγούμενη δημοσίευση.)

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικά για την πρόταση: "Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει..."

Μαρ
04

‘’Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει: πράσινη κυκλοφορία & ανάκτηση χαμένου δημόσιου χώρου’’

του αρχιτέκτονα, δρα. E.T.S.A.Barcelona, Νίκου Σουλάκη:

Η παρουσίαση στις 2/3/2011 είναι μία ‘’βήμα προς βήμα’’ περιγραφή του πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει νέο πρόσωπο και να μεταμορφωθεί σε πόλη φιλική προς τους πολίτες και σε πόλη που θα αφήσει πίσω της την εικόνα του ‘’μεγάλου χωριού’’ χάρη στην ανάδειξη ενός δικτύου υποδομών μετακίνησης που θα αποτελέσει στο εξής την ραχοκοκαλιά της καλής λειτουργίας της.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Σελίδες

Εγγραφή στη RSS - Εκδηλώσεις