Δράσεις

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, 12 το μεσημέρι στις 40 εκκλησιές - Βιζυηνού 46

Μαρ
01

Περπατάμε στα πεζοδρόμια της οδού Γεωργίου Βιζυηνού και ... τολμάμε να διασχίσουμε το δρόμο χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις, που θεωρητικά μας παρέχουν ασφάλεια και προτεραιότητα έναντι των κινούμενων αυτοκινήτων.

Η διάσχιση του δρόμου στις Σαράντα Εκκλησιές είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Γι αυτό φοράμε ειδικά γιλέκα, κρατάμε πλακάτ, και διδάσκουμε στους οδηγούς αυτό που όλοι έχουμε ξεχάσει: Τι σημαίνει "διάβαση προτεραιότητας πεζών»

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΩΝ

Απρ
19

Με αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης 27 πολίτες (μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της Ένωσης) ζητούν την απομάκρυνση των ταξί από τις λωρίδες αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων, ως μια άμεση κίνηση αναβάθμισης των μαζικών μέσων μεταφοράς.
Η απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών, όμως η σχετική γνωμάτευση του δήμου έχει μεγάλη σημασία.

Διαβάστε το κείμενο και, αν θέλετε να ενισχύσετε την πρόταση με την υπογραφή σας, στείλτε σχετικό μήνυμα στο welcome@enosipezon.gr.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Βίντεο από δράσεις της Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών

Μάιος
05

Δείτε βίντεο-αποσπάσματα από τις δράσεις της Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών στο κανάλι μας στο Youtube εδώ

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Τσικνοπέμπτη 2010 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης...

Φεβ
10

...πεζοί αλλά και “γάιδαροι” οδηγοί βγήκαν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους για να πάρουν μέρος στο ποδηλατικό καρναβάλι της Θεσσαλονίκης, την πιο φρέσκια και ουσιαστική καρναβαλική εκδήλωση στην πόλη.

Εκεί μαζί με το άρμα του "Λευκού Πύργου-Πάρκινγκ" και παρέα με δεκάδες ποδηλάτες-νύφες, αναπαριστώντας πολύ πετυχημένα την πολύφερνη “νύφη του Θερμαϊκού”, με σκουπίδια κρεμασμένα στο νυφικό τους, διέσχισαν για πάνω από δύο ώρες κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας μια χαρούμενη νότα και περνώντας το μήνυμα ότι, πεζοί και ποδήλατα είμαστε εδώ!

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Η Ένωση Πεζών και οι Streetpanthers στο Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης 2010

Ιαν
30

Η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών συμμετέχει την Τσικνοπέμτη 4 Φεβρουαρίου μαζί με τους Streetpanthers στο Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ &nbsp).

Τέσσερις "γάϊδαροι" με φοβερές γαϊδουροστολές, πλακάτ "είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω" και μια χάρτινη αναπαράσταση αυτοκινήτου θα ακολουθούν το ποδηλατικό καρναβάλι και θα παρενοχλούν τους πεζούς κλείνοντας διαβάσεις και πεζοδρόμια.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα
Εγγραφή στη RSS - Δράσεις