Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Ανοιχτό γράμμα της Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών στην διοίκηση και τους σύμβουλους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ιουλ
18

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ξέραμε εδώ και πολλά χρόνια ότι ζούμε σε μια πόλη που η καθημερινότητα των πεζών είναι «δύσκολη». Τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα, κατεστραμμένα πεζοδρόμια και οδοστρώματα, σκουπίδια και σβησμένες διαβάσεις, επιθετικές και ετσιθελικές  ιδιοποιήσεις του δημόσιου χώρου από διάφορα συμφέροντα κάνουν την καθημερινή  κίνηση των πολιτών μια μικρή περιπέτεια που κατά περίπτωση μπορεί να έχει και ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις με μορφή μικρών ή μεγάλων ατυχημάτων.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Υπόμνημα Φοιτητών προς τον Δήμαρχο για τα ατυχήματα έξω από τα Πανεπιστήμια συνοδεύον την συλλογή 1100 υπογραφών

Μαρ
27

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το τμήμα της Εγνατίας Οδού ανάμεσα στο Πα.Μακ. και στη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. αποτελεί ένα σημείο υψηλής επικινδυνότητας για τους πεζούς (που στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές) λόγω των συνθηκών της κυκλοφορίας και της απουσίας ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Υπάρχουν περιπτώσεις δηλαδή, όπου ο δύο λωρίδες κυκλοφορίας είναι ασφυκτικά γεμάτες και οδηγοί -κυρίως δίτροχων- οδηγούν ΠΑΝΩ στη διαγράμμιση που διαχωρίζει τις λωρίδες με σκοπό να προσπεράσουν ή να προπορευτούν, αγνοώντας την πιθανή ύπαρξη πεζών που στάθηκαν εκεί επειδή προέκυψε ανάγκη. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου στο σημείο δεν υπάρχει συμφόρηση και ο δρόμος είναι άδειος, παρατηρείται πολύ συχνά οχήματα (δίτροχα και τετράτροχα) να αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες -που εννοείται πως απαγορεύονται ρητά από τον Κ.Ο.Κ.- με άμεσο κίνδυνο να παρασύρουν οποιονδήποτε τύχει να βρίσκεται ακόμα και στο πεζοδρόμιου του εν λόγω σημείου, που στην περίπτωση της πλευράς της Λέσχης του Α.Π.Θ. είναι εμφανώς προβληματικά και ακατάλληλο λόγω του μεγέθους και της θέσης του.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Υπόμνημα Ενωσης Πεζών προς τον Δήμαρχο για τα προβλήματα προσέγγισης των φοιτητών σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Μαρ
27

 

Υπόμνημα της Ενωσης προς τον δήμαρχο για τα προβλήματα προσέγγισης των φοιτητών σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

 

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρ
27

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο, ​αντιπροσωπεία από το τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, (Ανδρέας Μούρος, Κωνσταντίνος Χαΐνογλου, Ελένη Γαβριηλάτου) οι Αντώνης​ Καράγιωργας​ κ​αι Γρηγόρης Μαυράκης​ από την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλλος.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση

Μαρ
16

     

Θεσσαλονίκη, 17/2/2015

 

 

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο σε θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Ακτιβιστική εκδήλωση για τις διαβάσεις προτεραιότητας πεζών

Μαρ
09
Το δικαίωμα των πεζών για προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων στη διάσχιση του δρόμου διεκδίκησε σήμερα η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, σε μια συμβολική εκδήλωση στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές.
 
Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

"Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης

Σεπ
18

 

​Στην αταξία της κυκλοφορίας και την έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς απαντά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών σκορπίζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μίμους που με χιουμοριστικό τρόπο θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών την ώρα που αυτή εκδηλώνεται και θα διεκδικούν με θεατρικά δρώμενα και παντομίμα τον δημόσιο χώρο που ανήκει στον πεζό αλλά καταλαμβάνεται από άλλες χρήσεις.

Δημοσιεύτηκε από betyvor διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις υποψηφίων δημάρχων στο ερωτηματολόγιο της Ενωσης Πεζών για θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Μάιος
14

Οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων στο ερωτηματολόγιο της Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών.

Υπενθυμίζεται πως το ερωτηματολόγιο στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 25 Απριλίου, και δόθηκε ένα το χρονικό διάστημα ως τις 11 Μαϊου, ώστε να υπάρχει περιθώριο τόσο για την συμπλήρωση του από τους ερωτώμενους, όσο και για την δημοσίευση και μελέτη του από τους πολίτες και όλους τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους.  

Δυστυχώς δεν μας απάντησαν όλοι οι υποψήφιοι στους οποίους απευθυνθήκαμε που ήταν 42 συνδυασμοί από όλο το πολεοδομικό  συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.  

Οι συνδυασμοί που ανταποκρίθηκαν στην συγκεκριμένη δράση της Ένωσης και συμπλήρωσαν το Ερωτηματολόγιο είναι 9 και συγκεκριμένα 5 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, 1 από το Δήμο Καλαμαριάς, 1 από τον Δήμο Παύλου Μελά, 1 από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και 1 από τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους από τα μέλη μας είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου για να υπηρετήσουν αυτό που όλοι επιθυμούμε: μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη πόλη.

Δημοσιεύτηκε από edounias διαβάστε περισσότερα

Η Ένωση στο 12ο διεθνές συνέδριο για το περπάτημα και το δημόσιο χώρο

Νοε
30

Με δύο εκπροσώπους, το Γρηγόρη Μαυράκη και τον Αντώνη Καράγιωργα συμμετείχε η “Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών” στο 11ο συνέδριο για το περπάτημα και το δημόσιο χώρο, που διοργανώθηκε από τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση Walk21 στη Χάγη της Ολλανδίας το τριήμερο 17 με 19 Νοεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - Κοινή Δήλωση

Φεβ
25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταίο καιρό, μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο και σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και του προϊσταμένου εισαγγελίας για το θέμα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (για αναλυτική ενημέρωση: εδώ ) το καρτέλ της διαφημισιοβιομηχανίας πέρασε στην αντεπίθεση γεμίζοντας τους χώρους που χρησιμοποιεί με τεράστιες αφίσες σε στυλ αγγελτηρίου θανάτου.

Δημοσιεύτηκε από enosipezon διαβάστε περισσότερα

Σελίδες

Εγγραφή στη RSS - Δελτία Τύπου