Στο εδώλιο η Δ.Ε.Η. για τα Δικαιώματα των Πεζών

Μήνυση κατά της Δ.Ε.Η. κατέθεσαν ο πρόεδρος της «Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών», Γρηγόρης Μαυράκης και ο πρόεδρος της Οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» Φώτης Μπίμπασης, για τα συρματόσχοινα που συγκρατούν πολλές κολόνες της ΔΕΗ με κίνδυνο τραυματισμού για τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ή τους πεζούς που δε θα τις αντιληφθούν.

Σύμφωνα με την αναφορά, «άνθρωποι με μειωμένη όραση, υπερήλικες ή αφηρημένοι, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες μπορούν να τραυματιστούν σοβαρά από την πρόσκρουσή τους στο συρματόσχοινο ή τη μεταλλική λάμα που το περιβάλει για να το καταστήσει πιο ευδιάκριτο».

Ο κ. Μαυράκης εξήγησε ότι «ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι προσπελάσιμος, χωρίς κινδύνους για τους πεζούς και στο πλαίσιο μίας ισότιμης πολιτείας».

Από την πλευρά της Δ.Ε.Η. ο βοηθός διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης, επεσήμανε πως «η Δ.Ε.Η. καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για να υπογειοποιήσει τα δίκτυα, ώστε να μην βρίσκονται πλέον οι στύλοι στα πεζοδρόμια της πόλης. Η Δ.Ε.Η. πάντως έχει τοποθετήσει ειδικές καλύπτρες στις γειώσεις, ή αλλιώς συρματοπλέγματα, τα οποία λειτουργούν ως προστασία και ως σήμανση για τους πεζούς».

Πηγή: stanea.gr

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου