"Ζωντανεύοντας το στρατόπεδο Καρατάσιου"

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χώρων πρασίνου και η τελευταία ευκαιρία αυτής της πόλης.

Όταν τα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο στη Θεσσαλονίκη είναι 2,14 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΡΘε και στην Αθήνα 2,55 στο Παρίσι είναι 8,54, στη Ρώμη και το Λονδίνο 9,00, στο Βερολίνο 13, στη Σόφια 24 και στο Άμστερνταμ 27,00, τα στρατόπεδα Παύλου Μελά με 385στρ στη Σταυρούπολη, το στρ Καρατάσου με 600στρ στην Πολίχνη και τα μικρότερα Μ. Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή και Κακιούση του λεγόμενου Δυτικού Τόξου μαζί με τα στρατόπεδα Κόδρα με 330στρ στην Καλαμαριά και ΔΕΘ- Γ’ΣΣ με 360στρ στο κέντρο της πόλης, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από ένα περίπου χρόνο πάνω από 1000 πολίτες της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για την πόλη και τριγύρισαν με μια ανθρώπινη αλυσίδα τη ΔΕΘ, το 424 και το Γ΄ Σώμα Στρατού διεκδικώντας … "καμία νέα δόμηση στους ελεύθερους δημόσιους χώρους που απομένουν και απόδοση τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία". Ένα χρόνο μετά τα σενάρια για τη χρησιμοποίηση τους δίνουν και παίρνουν, με τη πόλη παθητικό θεατή της έντονης πραγματικά διαδικασίας.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διακηρύσσει την απόλυτη αναγκαιότητα να προωθηθεί η διαδικασία για την επεξεργασία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και σας καλεί στις εκδηλώσεις:

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ


Περισσότερες πληροφορίες:
εδώ
 

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου