Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος το ιστορικό κέντρο για 7 ώρες!

Η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών χαιρετίζει την πιλοτική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να πεζοδρομήσει το Σάββατο 24 Απριλίου από το μεσημέρι μέχρι τις 7μμ δρόμους του κέντρου της πόλης.

Δυστυχώς όμως ο πεζοκτόνος Δήμος Θεσσαλονίκης αμαυρώνει την απόπειρα εξανθρωπισμού της πόλης υποκλέπτοντας συμψηφιστικά έναν άλλο χώρο από τους πεζούς: Το πλακόστρωτο της νέας παραλίας παραχωρείται ως πάρκιγκ στα αυτοκίνητα!

Η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών και το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης θα είναι εκεί για να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση οχημάτων στο πλακόστρωτο και να υπερασπιστούν το δημόσιο χώρο.

Το Σάββατο από τις 11πμ στην αρχή της νέας παραλίας, περιμένουμε όσους πιστεύουν σε μια πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα να υπερασπιστούμε μαζί τον ελεύθερο δημόσιο χώρο!

Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών www.enosipezon.gr


Δίκτυο κινήσεων Θεσσαλονίκης http://thesskinisis.wordpress.com/Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο:Σε ένα μεγάλο πεζόδρομο θα μετατραπεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.Έπειτα από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που βρήκε αμέσως ανταπόκριση και συμπαράσταση από την Τροχαία, το δήμο και άλλους φορείς (ΔΕΘ, ΟΛΘ κ.ά), καθώς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πεζοδρομηθεί το κέντρο από τη 1 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩΠηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" (Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010)

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου