Τέσσερα ερωτήματα προς τους υπ. βουλευτές της Α' Θεσ/νίκης

Εν όψει των εθνικών εκλογών την Κυριακή 4ης Οκτωβρίου 2009, η Ένωση για τα διακιώματα των Πεζών θεωρεί ότι οι απόψεις των εν δυνάμει βουλευτών της πόλης μας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Για το λόγο αυτό απευθύναμε 4 ερωτήματα προς όλα τα κόμματα προκειμένου να τα προωθήσουν στους υποψηφίους τους της Α' Θεσσαλονίκης.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο με τα ερωτήματα όπως στάλθηκε στα γραφεία των κομμάτων. Όλες οι απαντήσεις θα δημοσιεύονται στο τέλος αυτού του post ως συνημμένα αρχεία pdf.


Η "Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών" είναι σωματείο που συστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006 με στόχους την προβολή και την προάσπιση των δικαιωμάτων που έχουν οι πεζοί, τη μελέτη και η πρόταση συγκεκριμένων δράσεων για τα δικαιώματα αυτά καθώς και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στην πόλη.

Προκειμένου τα (περίπου 600) μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να διαμορφώσει άποψη για τη στάση του κόμματος και των υποψηφίων σας στα ζητήματα αυτά, υποβάλλουμε τα παρακάτω ερωτήματα με την ελπίδα ότι θα λάβουμε σαφείς και περιεκτικές απαντήσεις:

Πρώτον, ποια μέτρα έχετε πρόθεση να προωθήσετε προκειμένου να βελτιωθεί η κίνηση στην πόλη:

α) πεζών

β) ατόμων με ειδικές ανάγκες

γ) ποδηλατών

Δεύτερον, ποια μέτρα έχετε πρόθεση να προωθήσετε για την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς. Περιλαμβάνεται σε αυτά η αποκατάσταση της αποκλειστικής χρήσης των ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας από τα λεωφορεία;

Τρίτον, ποια μέτρα έχετε πρόθεση να προωθήσετε προκειμένου να αποθαρρυνθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης;

Τέταρτον, ποια μέτρα έχετε πρόθεση να προωθήσετε προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη; Συγκεκριμένα, ποια χρήση υποστηρίζετε για το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης μετά την αποχώρηση της ΔΕΘ;

Παρακαλούμε να προωθήσετε το μήνυμα της Ένωσης στους υποψηφίους των συνδυασμών του κόμματός σας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να
τοποθετηθούν, αν το επιθυμούν.

Η ανταπόκριση του κόμματος και των υποψηφίων σας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.enosipezon.gr και η Ένωση θα δώσει κάθε δυνατή δημοσιότητα στις θέσεις σας μέχρι την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009.Μέχρι στιγμής είχαμε απάντηση από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές (με τη σειρά που μας απάντησαν):


Στράτος Κερσανίδης (υπ. βουλευτής Α' Θεσ/νίκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α): το κείμενο της απάντησης θα το βρείτε εδώ


Πέτη Πέρκα (υπ. βουλευτής Α' Θεσ/νίκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α): το κείμενο της απάντησης θα το βρείτε εδώ


Γιώργος Αντωνόπουλος (υπ. βουλευτής Α' Θεσ/νίκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α): το κείμενο της απάντησης θα το βρείτε εδώ


Γεώργιος Θεοδωρόπουλος (υπ. βουλευτής Α' Θεσ/νίκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α): το κείμενο της απάντησης θα το βρείτε εδώ

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου