Πλακόστρωτο παραλίας Θεσσαλονίκης: Το μεγάλο, υπέροχο πάρκιγκ

Δύο καταγγελίες φίλων και μελών της Ένωσης την ίδια μέρα:

1. Το Σάββατο βράδυ 23 προς 24 Μαίου, βαδίζαμε στην παραλία της Θεσσαλονίκης όταν διαπιστώσαμε πολύ μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων να είναι παρκαρισμένα σε τετραπλή σειρά στην περιοχή του μπαρ του ιστιοπλοικού Ομίλου και του Βangalow white (σημείωση ΓΜ: γνωστού και ως Scandalow White, μια και λειτουργεί παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας του, άμεσα εκτελεστέες, που, άγνωστο γιατί, δεν εκτελούν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης). Συγκεκριμένα η τετραπλή σειρά έφτανε μέχρι το μισό της απόστασης Ομίλου- Ομπρέλλες Ζογγολόπουλου. Τα αυτοκίνητα κινούνταν συνεχώς και ο χώρος είχε μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρκινγκ. Καλέσαμε την Τροχαία στις 00:09 πμ δηλαδή κάναμε επώνυμη καταγγελία εννιά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ξανακαλέσαμε περίπου είκοσι λεπτά αργότερα.

2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το φαινόμενο που παρατηρείται κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Αναφέρομαι στην αθρόα στάθμευση αυτοκινήτων επάνω στην πλακόστρωση της παραλίας μπροστά απο τα νυχτερινά μαγαζια του ομίλου, του bangalow white, του interni. Πραγματικά, χθες το βράδυ που πήγα στα συγκεκριμένα μαγαζια, αναγκαστηκα να τηλεφωνήσω ο ίδιος στην αστυνομία, επώνυμα με αποτέλεσμα να έρθει η τροχαία και (επιτέλους) να 'γράφει' τους παρανομα σταθμεύοντες. Χωρίς υπερβολή, 4 παράλληλες σειρες αυτοκινήτων μετατρεπουν την παραλία σε χώρο δωρεάν parking.

Δευτέρα 25/05 πρωί Αντώνης και Γρηγόρης από την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών, Γκάρεθ εκπροσωπώντας και το Bike respect, και Φώτης από “Αναπηρία Σήμερα” επισκέπτονται το τμήμα Τροχαίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συμπεριφορά αξιωματικών πολύ καλή, εγκάρδια κλπ.

Ο διοικητής του τμήματος μας (και σας) ενημερώνει: 74 κλήσεις έκοψε η υπηρεσία του πάνω στο πλακόστρωτο το Σάββατο βράδυ, σε δύο εξορμήσεις στις 9:30 και στη 1:30 το πρωί. Μας υπόσχεται ότι οι επισκέψεις τους θα επαναλαμβάνονται κάθε Σαββατοκύριακο. Επίσης ότι θα γίνει άμεσα αίτημα της Τροχαίας προς το δήμο για αποκλεισμό της πρόσβασης αυτοκινήτων στο πλακόστρωτο σ' εκείνο το σημείο, με βυθιζόμενο εμόδιο ή μπάρα, για διέλευση μόνο των απαραίτητων οχημάτων.

Την Τετάρτη θα είμαστε στην Αντιδημαρχία Έργων και Κυκλοφορίας για τη συνέχεια...

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου