Οι "ξεχασμένες" διαβάσεις

Οι διαγραμμισμένες διαβάσεις πεζών χωρίς φανάρια, σημεία παραχώρησης της προτεραιότητας στους πεζούς, αναζητούν ένα πολιτισμό που δεν υπάρχει στη χώρα μας. Οι διαβάσεις αυτές, είναι απαραίτητες στα σημεία που κατασκευάζονται και συνήθως τις βρίσκουμε μπροστά σε σχολεία, νοσοκομεία, κεντρικά σημεία της πόλης. Όμως είναι παραμελημένες, με φτωχή σήμανση και αγρίως καταπατημένες από την παράνομη στάθμευση. Αποτέλεσμα της μακρόχρονης απαξίωσής τους είναι να μην υπάρχουν στη συνείδηση των οδηγών, να μη παραχωρείται προτεραιότητα στους πεζούς, αυτοί μη απολαμβάνοντας προστασία τις αγνοούν και διασχίζουν το δρόμο από οπουδήποτε αλλού, διδασκόμενοι έτσι συστηματικά την αναρχία.

Την ανάδειξη αυτών των διαβάσεων, με επαναβαφή, λιθόστρωτο δάπεδο, νυχτερινό φωτισμό και κυρίως αστυνόμευση ζητά η Ένωσή μας από το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, ώστε να αποκτήσουν ξανά αυτές το χαμένο κύρος τους και να επανέλθουν στο οπτικό πεδίο των οδηγών.

Δείτε εδώ &nbsp ολόκληρη την επιστολή, καθώς επίσης και ένα συνοδευτικό αρχείο με με υποδείγματα σήμανσης διαβάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό εδώ &nbsp.

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου